Ochranný cyklopruh ul. U Kunratické lesa

Please sign in to vote.

Added by MartinŠ

Navrhuji zřízení ochranných cyklopruhů na části komunikace U Kunratické lesa. Komunikace je na jejich zřízení dostatečně široká (viz panorama mapy.cz). Tyto cyklopruhy by byly cyklisty hojně využívány, už v současnosti jich jezdí na této ulici dost. Zvýšilo by to bezpečnost pro lidi jedoucí ze na trase Chodov – Koleje Jižní Město / Jižní Město / Kunratice. 

První úsek by začal od místa, kde se za ostrůvkem u příjezdu/výjezdu do OC Chodov ulice rozšřuje, pokračoval by kolem výjezdu z ul. Šustova, trval by až po křižování s trasou A215. To je délka asi 370 metrů, není tolik podstatná, protože kolem Kunratickým lesem vede asfaltka (ne tolik dopravně využitelná) a po straně také nově vybudovaný chodník, který by se dal jednoduše legalizovat (viz nedávný podnět na cyklistésobě.cz).

Druhý (nejdůležitější úsek) je pro mě křižování s trasou A215 až ul. K Verneráku (směr Kunratice). Důležitý je, protože zde nemá cyklista alternativu ject po asfaltce přilehlým lesem (ta u křižování s A215 končí) a není zde možná ani legalizace podél ulice vedoucího úzkého chodníku. Jedinou alternativou k ulici U Kunratického lesa je využití stezky X411 vedoucí přes sídliště Chodov, která má ale spoustu vad (viz podnět nesmyslná stezka Hroncova). Tam se cyklistovi trasa výrazně prodlouží a zpomalí. Druhý úsek ochranných cyklopruhů by byl dlouhý cca 630 metrů, stezka přes sídliště více než 700 m, s mnohými prudkými zatáčkami, bržděními a stoupáními.

Location

Issues nearby
Spinner Please wait…
Back to top